Månadens konstnär Edward Munch – januari 2014

Välkomna tillbaka till en ny termin.

Bildläraren har haft jullov och därför har det varit stilla och tyst här, men nu är vi ingång igen 🙂

Januari månads konstnär är Edward Munch. Jag ger eleverna lite kortfattad information om konstnären och hans konst. Eleverna får ett litet faktablad och en bild på ett av hans konstverk att klistra in i sin skissbok. Jag visar dem även ett Youtubeklipp som visar en mångfald av hans olika konstverk. När vi tittar på Edward Munchs kändaste tavla Skriet så gör vi också en enkel bildanalys.Som lite kuriosa berättar jag om de olika stölderna av de fyra ”Skriet-tavlorna”.

Här kommer  månadens konstnärsaffisch samt Youtubeklippet.

IMG_1608

Åk 3 och 4 kommer att måla av den traditionella ”Skriet-tavlan” men fotografera varandra när de gör skriet gör skriet. Bilden på sig själv kommer eleverna att klistra in på sin målning. Titta in under åk 4, 5 och 6 så har jag lagt in hur vi har jobbat under veckan. Färdiga bilder kommer längre fram.

Åk 5 och 6 ska däremot göra en bild med en människa som gör skriet och bakgrunden ska förklara varför skriet kommer. Det är upp till var och en att hitta på sin egen skriethistoria. Bilder kommer att läggas in om några dagar.

Här kommer faktabladet + lite fakta som jag har som bakgrund när jag berättar för eleverna. Edvard Munch

22b89bf97639743abd4ee1c9adfa2e13  Bilden eleverna klistrar in har jag hittat på http://www.sanleane.fr/arts-visuels-en-classe-c17346273

%d bloggare gillar detta: