Månadens konstnär JOAN MIRO åk 5. v 36 -16

Återanvändning, skulptur, kombinera olika element och Miro i en enda röra…

dsc02793

Under nästa vecka kommer åk 5 att arbeta med ”Månadens konstnär” som under september månad är Joan Miro. Eleverna får ett faktablad att klistra in i sin konstdagbok, de kommer att titta på en PP om hans liv och hans konst. Vi kommer även att visa en animerade video om Miros The Garden.

I åk 5 kommer jag att koppla Miro till ”Kombinera linjer, figurer, former och färger” på sidan 28 i Tummen upp i bild. Miro är ju så självklar att arbeta med när det gäller linjer, former och färger. Förstår inte att jag missat det tidigare.  För att förstå hur Miro knyter ihop dessa delar av konstens grunder kommer vi att titta närmare på några av hans målningar. En bra målning att prata om är  Carnival av Harlequin. Jag kommer att börja med tala om Mirós konst i termer av färger, former och linjer.

miro

Eleverna ska planera och formulera en uppgift där bildelementen linjer, figurer,former och färger kombineras. Detta gör de i sin konstdagbok. I uppgiften har jag lagt in lite återanvändning. PÅ deras veckobrev denna veckan ber jag dem ta med en tom kartong eller förpackning. Under tiden eleverna ska skapa sina ”Miro-figurer” kommer jag att lägga upp bilder på kanonen så att de för tips och idéer.

Jag använde akrylfärg från Creativ Company. Testade för första gången Schmincke AKADEMIE® Acryl color. Gillade verkligen färgen, krämig och god 🙂 Det är en färg som jag inte kommer att använda i skolan, de får göra uppgiften med en mer basic sort. Men för egen del är det en ny favorit.

Estetsalens blogg

Kreativitet är intelligens som har roligt. "Albert Einstein"

Bäckaskolan 07

FÅNGA KUNSKAPEN

Athras presentionsyta

Student på Uppsala Universitet

Sidekicks på rIKTigt

Kring vår undervisning och elevernas lärande.

Bildsal 117

samlade erfarenheter av bildundervisning

Ateljén

A history inside a classroom art

clubestet målarskola

clubestet är en målarskola i västra Göteborg

backaskolan05

Smart is something you get - not something you are!

Bildoformsidan

På denna hemsida hittar du det mesta som har med bildämnet att göra.

gunillaalmgrenback

Skolutveckling, digitala lärverktyg och specialpedagogik

ThereseLinnér

att leva är att lära - att lära är att leva

Art med Artale

Sunnerbyskolans bildsal

%d bloggare gillar detta: