Affischer,  Arbetsblad,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  Banksy,  bild i skolan,  bildlektion,  Flikbok,  Gustav Klimt,  Hilma af Klint,  Konstens grunder,  Lektionstips,  LGR22,  Linjer,  Månadens konstnär,  Planering,  Tummen upp i bild åk 4-6,  Webbutiken

Ny termin – nya möjligheter läsåret 23-24

Nu är det snart dags att starta upp en ny termin med bild.
Jag ser framemot att börja igen och se vad de nya eleverna kommer att bidra med. Se hur de ska växa och utvecklas precis som jag kommer att växa och utvecklas i samarbetet med dem. Efter att eleverna har fått lite grunder om bild och vad det är för ämne samt vad de kan förvänta sig att vi ska göra så börjar vi oftast med Konstens grunder NR 1 – Linjer.
Till min hjälp använder jag mej av Linjeaffischer så att eleverna lättare blir förtrogna med de specifika ord och begrepp som hör till. I åk 4 brukar vi även göra Flickböcker så att både hand och hjärna arbetar med inlärningen. Det finns mycket mer att läsa om hur jag jobbar med Konstens grunder här på bloggen. Klicka på fliken “Konstens grunder” så hittar du det där. Det finns även en hel del under varje årskurs, lucka till!

Jag brukar även koppla konstens grunder till Månadens konstnär som i år är BANKSY. För egen del är BANKSY en riktig favorit och det är kul att visa eleverna samtidskonst som både berör och roar. Det finns så mycket att säga om hans konst men nästan inget om hans person, ja han är mer mystisk är Garbo 🙂

Vill man arbeta med någon annan konstnär så passar även Gustav KlimtHilma af Klint,
Katsushika Hokusai, Piet Mondrian, Bridget Riley

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: