Arbetsblad,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  bildlektion,  Blandat,  Lektionstips,  Material,  Planering,  skolan

Fröken jag är klar – del 2

Hur många gånger har man inte mött elever som kommer och säger: -Fröken jag är klar! Jag har gjort färdigt uppgiften.

Ibland står de och drar mej i tröjan, samtidigt som jag försöker hjälpa andra elever, som knappt kommit igång med uppgiften.

Det spelar ingen roll om jag har varit tydlig när jag går igenom uppgiften, förklarar att det kommer ta några lektioner innan ni är klara.. Uppgiften ska göras noggrann och behöver omarbetas från skiss till budskap och uttrycket ska vara tolkningsbart, de kommer ändå och säger : Fröken jag är klar!

I sommar har jag skapat tre olika paket som man kan använda som extra uppgifter. Det är uppgifter som kan användas i den vanliga bildundervisningen som en del av ett tema men även står för sig själva.     Läs mer här.

Fröken jag är klar – del 2

Hur många gånger har man inte mött elever som kommer och säger: -Fröken jag är klar! Jag har gjort färdigt uppgiften.

Ibland står de och drar mej i tröjan, samtidigt som jag försöker hjälpa andra elever, som knappt kommit igång med uppgiften.

Det spelar ingen roll om jag har varit tydlig när jag går igenom uppgiften, förklarar att det kommer ta några lektioner innan ni är klara.. Uppgiften ska göras noggrann och behöver omarbetas från skiss till budskap och uttrycket ska vara tolkningsbart, de kommer ändå och säger : Fröken jag är klar!

De elever som arbetar snabbt och inte ser att de kan göra förändringar eller förbättringar för att resultat ska bli annorlunda. De är färdiga! Punkt slut. Det spelar ingen roll att jag ger dem tips på förändring och förbättring, de är klara!

Min uppfattning är att detta inte bara gäller mej och mina lektioner, det verkar vara ett utbrett problem bland bildlärare i Sverige. Ofta kan jag läsa i olika bildlärarforum på nätet, att lärare efterfrågar extrauppgifter.

I sommar har jag skapat två olika paket som man kan använda som extra uppgifter. Det är uppgifter som kan användas i den vanliga bildundervisningen som en del av ett tema men även står för sig själva.

Det första är att “Rita med rutnät”. Ett tema som passar bra att samplanera med matematiken när eleverna läser “Skala-förminska-förstora”.

Du kan även lägga in ett par lektioner där ni arbetar med dessa arbetsblad och därefter låter eleverna leta “egna” bilder som de ritar in rutor på och förstorar eller om det är en extra stor  bild, gör tvärtom och förminska den till en liten bild. Du hittar materialet  “Rita med rutnät här”.

Den andra uppgiften “Vad händer sedan?” handlar om att rita serier  utifrån att det redan finns någon eller några bilder inlagda i bildrutorna.

Materialet passar bra är ni jobbar med framställningar av berättande och informativa bilder tex serier. Det är även att bra material att ha vid sidan om som ett extra material till de elever som blir klara innan det är dags för ett nytt tema.  Det är 9 st arbetsblad med några inlagda bilder i som eleverna ska fundera ut vad som händer och rita klart. Du finner även tre olika arbetsblad där eleverna får hitta på sin egen story. Här hittar di materialet om “Vad händer sedan?”

 

Kommentarer inaktiverade för Fröken jag är klar – del 2

2 kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d