Arbetsblad,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  Flickbok,  Flippbok,  Geografi,  Lektionstips,  LGR 11,  Material,  Planering,  Pyssel och papp,  skolan,  Webbutiken

Inte bara bildlärare… ”Allt om – Väder och klimat” på geografin.

För mej har det blivit viktigt att arbeta med saker som vi gör tillsammans med huvud och händer i alla ämnen. Det är lätt att lägga den tanken på de estetiska ämnena, vilket läroplanen helt motsäger.

Den estetiska aspekten i lärandet betonas i grundsärskola och grundskola genom läroplanernas skrivning. Tillsammans med intellektuella, praktiska och sinnliga aspekter ska denna aspekt uppmärksammas. Estetiska uttrycksmedel kan användas både som form för att lära sig något annat och som ett innehåll i sig” Skolverket , Lgr 11

Kanske tycker du att namnet “Allt om…” är lite pompöst? Förvisso skulle det kunna tolkas så men jag tänker att Allt om är ju en bra rubrik, det beror på vem som säger det 🙂 Det är ju uppenbart att en forskare kan mer än en elev i åk 4 och ändå… den innehåller allt om det mina elever elelr dina elever kan.
Hur använder jag dessa böcker med mina elever. undrar du kanske?
Vi har efter avslutat arbete med ett område skrivit ner korta sammanfattningar om några viktiga delar i  dessa böcker. Det finns färdiga rubriker som jag har hämtat från olika läromedel för att de ska vara “tillgängliga” för så många lärare som möjligt runt om i Sverige. Vi har gjort “Allt om Jorden” och “Allt om Vulkaner”.
Allt om Jorden fick eleverna ta hem i läxa. De skulle läsa och berätta utifrån sina anteckningar, för sina föräldrar, som sedan fick skriva ner hur det hade gått för dem.
Under veckan som gick arbetade vi klart med kapitlet “Vi bor i Sverige” från PULS SO åk 4 från NoK.  Veckan som kommer ska vi skriva in korta sammanfattningar om de som vi lärt oss i vår tredje bok, “Allt om – vi som bor i Sverige”.

V. 11 ska vi fortsätta med Sveriges naturresurser som börjar med ett avsnitt om väder och klimat.

Jag har tidigare lagt ett blogginlägg om varför vi börjar jobba med vulkaner och jordens inre.

Här kommer länken till  ”Allt om Väder och klimat”  

Allt om vi bor i Sverige.

Allt om jordens inre.

Allt om vulkaner.

Ladda ner, skriv ut, klistra på A3 kartong och använd. Här nedanför ser du de fyra böckerna som finns i serien Allt om…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d