Affischer,  Arbetsblad,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  åk 7-9,  bild i skolan,  bildlektion,  Frida Kahlo,  Konstens grunder,  Läxor,  Lektionstips,  LGR 11,  Material,  Månadens konstnär,  Planering,  skolan,  Webbutiken

Månadens konstnär Frida Kahlo 11-10-2020

Efter höstlovet kommer vi att köra igång med Månadens konstnär som kommer att vara Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderón, föddes den 6 juli 1907 i Mexico City.

Visste du att hon drabbades av Polio när hon var 6 år, att hon var med om en hemsk bussolycka och blev spetsad på en järnstång genom magen när hon var 18 år? Vet du att det var där och då som hon började måla med en spegel i taket och ett specialbyggt staffli? Om inte så får du reda på detta och en massa andra spännande saker om Frida och hennes liv i PP som finns i webbutiken.

Läs mer här…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: