Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  Bedömning,  bild i skolan,  Bildämnets dag,  bildlektion,  LGR 11,  skolan

När börjar de reviderade kurs- och ämnesplanerna att gälla?

Är det fler än jag som funderar på de nya reviderade kursplanerna? Önskar verkligen att de ska börja gälla från hösten men inser att det blir svårt att hinna med att implementera allt. Jag har gjort en jämförelse på den kursplan i bild som vi har nu och den som är tänkt ska trädda ikraft den 1 juli 2020. Jämförelse mellan Lgr 11 och reviderat förslag för bildämnet.

“Regeringen förväntas fatta beslut om kurs- och ämnesplanerna under våren 2020. Om regeringen fattar ett sådant beslut, börjar de reviderade kurs- och ämnesplanerna att gälla den 1 juli 2020. Vissa remissinstanser föreslår 2021 som ett alternativ och vi håller med om att det finns vinster med att låta kurs- och ämnesplanerna träda i kraft senare. Ett senare ikraftträdande innebär att våra föreslagna övergångsbestämmelser nedan behöver ses över.” Skolverket, senast uppdaterad 27 januari 2020

Vi ger stöd i implementeringen

Vi kommer att stötta huvudmän, skolchefer och lärare att börja arbeta utifrån de reviderade kurs- och ämnesplanerna. Stödet består av olika informations-, utvecklings-, och stödinsatser. Vi tar bland annat fram material som kan används för det lokala implementeringsarbetet och om vad förändringarna i de reviderade kurs- och ämnesplanerna innebär för undervisningen i de olika ämnena. I början av 2020 informerar vi mer via webbplatsen och nyhetsbrevet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d