Arbetsblad,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  Bedömning,  bildlektion,  Konstens grunder,  Läxor,  Lektionstips,  LGR 11,  Perspektiv och Rum,  Planering,  Tummen upp i bild åk 4-6,  Utvärdering

Nya arbetsblad i webbutiken – Läxor och läxförhör, Konstens grunder NR 4

Vecka 10 började jag med Konstens grunder NR 4 – Rum/Perspektiv (igen…) Precis som i många andra ämnen kommer områden tillbaka varje år. Vi lär oss mer och fördjupar vår kunskap. Konstens grunder är något du kan läsa mer om i Tummen upp i bild eller i det här blogginlägget. 

Jag brukar med jämna mellanrum ha läxa även på bilden, både för att eleverna ska träna in ord och begrepp eller för att göra en uppgift. Det brukar vara uppskattat, med läxa på bilden, konstig nog 🙂

Denna gång har jag skapat tre läxor, en för varje årskurs på mellanstadiet om Rum/perspektiv. I åk 4 är det mest basfakta, i åk 5 lite fördjupning och i åk 6 handlar det mer om  fundera och reflektera över ”varför” och förklara. Det kan handla om att förklara de olika bildsnitten, vad man behöver för att göra centralperspektiv eller tvåpunktsperspektiv mm. Du hittar arbetsbladen i Webbutiken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d