Affischer,  Åk 1,  Åk 2,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Lektionstips,  Material,  Månadens konstnär,  Planering,  Sponsrat material

Laurel Burch, månadens konstnär i november 2019

När vi arbetar med månadens konstnär sätter vi upp en affisch på vår anslagstavla.

Vi sätter även upp bilder på konstnärens alster den första dagen i månaden.  1-2 lektioner under månaden har vi genomgång där vi berättar om konstnären, visar någon videoklipp, delar ut Fakta blad Lauren Burch till konstdagboken, visar en PP med kort fakta samt en massa bilder på de konstverk som hör till.

Du kan läsa mer om upplägget här.

Privat: Laurel Burch Månadens konstnär i november 2019

När vi arbetar med månadens konstnär sätter vi upp en affisch på vår anslagstavla.

Vi sätter även upp bilder på konstnärens alster den första dagen i månaden.  1-2 lektioner under månaden har vi genomgång där vi berättar om konstnären, visar någon videoklipp, delar ut Fakta blad Lauren Burch till konstdagboken, visar en PP med kort fakta samt en massa bilder på de konstverk som hör till.

Laurel föddes den 31 december 1945 i Kalifornien, USA. Hon dog den 13 september 2007 i Kalifornien, USA. Laurel var en amerikansk konstnär, designer och affärskvinna. Hennes skapade symbolkonst. De djur och bilder hon målade var oftast abstrakta.

För de yngre eleverna kan man följa videon här nedanför och samtidigt få en genomgång av symmetri 🙂

Här är en video som berättar mer om Laurel.

Laurels konst passar bra att titta på när man jobbar med Konstens grunder, Linjer, Figurer och former samt Färger. Googlar man på Laurel Burch eller söker på Pinterest.se så kan man hitta många olika ideer till bilduppgifter. Jag återkommer med de färdiga resultatet från våra elever i åk 1-6 någon gång i mitten av november,

Själv har jag testat att göra Laurels katt på ett grytunderlägg/kakelplatta.

Här hittar du en enkel steg för steg uppgift för katten.

Laurel Burch Cat Drawing

Draw_a_Laurel_Burch_Cat 
Ännu en steg för steg katt

Kommentarer inaktiverade för Privat: Laurel Burch Månadens konstnär i november 2019

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: