Blandat

När naturen ger mer inspiration än Pinterest…

Jag är inte ensam om att hämta en massa inspiration på Pinterest, vi ör många. Många av oss löser andras bloggar, kollar i Facebooks-grupper och hittar idéer som man gör till sina egna.

img_1321img_1325

Läs mer här…

I min shop kan du beställa arbetsblad till Konstens grunder NR 2 Figurer och Former samt till Konstens grunder NR 3 Färger.

När naturen ger mer inspiration än Pinterest…

Jag är inte ensam om att hämta en massa inspiration på Pinterest, vi är många. Många av oss läser andras bloggar, kollar i Facebooks-grupper och hittar idéer som man gör till sina egna. 

I dag har jag gått på söndagsmarknaden strax utanför Torrevieja. Måste erkänna att jag är medveten om att jag är ledig men naturen tar aldrig ledigt… 

Jag gick blad frukt- och grönsaksstånden när hjärnan blev klarvaken. Former, figurer och färger överallt. Färger som är svåra att återge, färger i en salig blandning och så många nyanser/valörer att hjärtat slår ett extra slag. Alla dessa former och figurer i en perfekt harmoni och design. Till och med de som säljs som sekunda är vackra.

Som bildlärare är det svårt att bara gå förbi, det måste fotograferas, dokumenteras så att jag kan visa dem för eleverna. Tänk att få visa dessa fantastiska färger, former och figurer. 

Eleverna skulle tex:

  • Hitta färgerna
  • Pröva att blanda till rätt nyans
  • Skissa upp formerna och mönstren
  • Använda formerna för att skapa andra idéer.

Listan kan göra hur lång som helst.

I min shop kan du beställa arbetsblad till Konstens grunder NR 2 Figurer och Former samt till Konstens grunder NR 3 Färger.

Kommentarer inaktiverade för När naturen ger mer inspiration än Pinterest…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d