Arbetsblad,  Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  Bedömning,  Bildlärarens planeringsbok,  LGR 11,  Material,  Planering

Planeringsboken, så använder jag den…

Vid ett par tillfällen har jag fått frågan: – Hur använder du din planeringsbok?
Jag lovade att återkomma och visa hur jag gör men de sista veckorna har varit så intensiva så orken har inte infunnit sig. Sommarledigheten brukar göra något med en del av oss. Pressen släpper och vi får tillbaka kreativiteten under någon vecka innan vi går i dvala och laddar batterierna inför hösten.

Man kan naturligtvis använda sin planeringsbok hur man vill men så här gör jag. Först skriver jag ut alla bladen. Fram och baksida kopierar jag sedan i A5 för att sätta på min planeringskalender. Jag plockar fram en A4 pärm, klistrar fast  framsidan och baksidan och sedan plastar jag in den.’

Läs mer här…

Planeringsboken, så använder jag den…

Vid ett par tillfällen har jag fått frågan: – Hur använder du din planeringsbok?
Jag lovade att återkomma och visa hur jag gör men de sista veckorna har varit så intensiva så orken har inte infunnit sig. Sommarledigheten brukar göra något med en del av oss. Pressen släpper och vi får tillbaka kreativiteten under någon vecka innan vi går i dvala och laddar batterierna inför hösten.

Man kan naturligtvis använda sin planeringsbok hur man vill men så här gör jag. Först skriver jag ut alla bladen. Fram och baksida kopierar jag sedan i A5 för att sätta på min planeringskalender. Jag plockar fram en A4 pärm, klistrar fast  framsidan och baksidan och sedan plastar jag in den.

 

 

 

 

 

På insidan på pärmen fram sätter jag mitt schema och på baksidans insida sätter jag matrisen över kursplanen i bild från LGR11.

  
Som första uppslag kommer sedan “Att göra listan” där jag kan skriva ner vad jag behöver komma ihåg att fixa under veckan, den finns i många ex…
Därefter kommer månaderna. På varje månadsblad skriver jag in studiedagar och lovdagar så jag snabbt får en uppfattning om hur många lektioner jag har tillgodo i varje årskurs. Här har jag även skrivit post it lappar på när jag tänker jobba med de olika delarna i Konstens grunder och vilken konstnär i Månadens konstnär. Anledningen till att det bara är post it lappar är enkel, har inte hunnit stämma av med den andra bildläraren på skolan. Efter ett månadsblad kommer de olika veckobladen där jag gör detaljplaneringarna.

De olika årskursernas blad laminerar jag så att det blir tydligt var en ny årskurs börjar. Som ni ser så har jag räknat ut hur många lektioner jag kommer att ha under höstterminen och under vårterminen så det inte blir en obehaglig överraskning. Tex så insåg jag att vårterminens sista bildlektioner blir den 23-24 maj för sedan är det bara lovdagar… Bra att veta så man hinner avsluta i tid. Efter årskursbladet sätter jag en terminsplanering, elevförteckning, gruppindelning, observationsprotokoll och sist LPP. Jag kopierar upp ett par av varje papper.

 

Därefter gör jag precis likadant för de övriga årskurserna som jag undervisar i.

   

Efter de olika årskurserna sätter jag in Månadens konstnär och en terminsplanering även för detta.

Avslutningsvis kommer det en massa exit lappar. Ibland skriver jag ut dem så att alla får varsin och ibland lägger jag upp de på kanonen så eleverna får skriva av i sin konstdagbok.
Är du intresserad av att köpa Bildlärarens planeringsbok? Du hittar den här…

Kommentarer inaktiverade för Planeringsboken, så använder jag den…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d