Arbetsblad,  Blandat,  Material,  Pyssel och papp,  Sponsrat material,  Uppmuntran

Bildlärarens första tävling på bloggen :)

I dag har jag varit på Eivinds vår “allbutik” i samhället. Jag hämtade ett paket från Creativ Company. Jag har verkligen sett fram emot detta, att få sätta igång och göra i ordning dem till det jag har tänkt. Vad har jag då tänkt?
Ja det är det som är tävlingen!

De här tre högarna med “hattaskar” har jag tänkt att använda till geografi, samhällskunskap och historia. Jag kommer att måla, klistra och dekorera dem innan vi ska använda dem på lektionerna.

Du skriver en kommentar här innan fredag den 11 augusti.  Vad tror du att jag ska använda dem till? Jag kommer att dra en vinnare på lördag som får välja arbetsblad i shoppen för 250 kr.

Vinnaren meddelas här och på Facebook “Life Of Colour – Bildläraren”.

Under vecka 33 kommer jag att lägga upp bilder och planering för hur jag komemr att använda dessa hattaskar.

Lycka till!
Åsa

8 kommentarer

 • Anna-Karin ragnarsson

  Jag tänker att du kommer dekorera dem med saker från ett speciellt ställe eller person eller kanske händelse. Exempelvis Berlin. Då kan du ha bilder från stan, klistra på en sten från muren, lägga saker i som har med staden att göra osv. Lite som GOTD.

 • Marica

  Jag tror du ska ha olika material och bilder i dem. Ska bli spännande att se resultatet och hoppas det kan ge mig lite tips.

 • J

  Jag tror att det runda är tänkt för geografi, den stora representerar jorden med världsdelarna och Europa markerat. Nästa är Europa med norden markerat. Och så vidare.
  På sidorna är det symboliska representantatioener av temat, på locket är själva kartbilden. Inne i den minsta lådan är en gubbe gjord av piprensare som heter “jag”

  Nästa (kvadratisk) är för historia där den största är “nutid” (2000-talet, varje låda representerar ett sekel med 25 års tidsaxel på varje sida och milstolpar markerade. Locken har ett kollage av uppfinningar och händelser från seklet. Den minsta lådan innehåller en lång pappersremsa med en tidslinje till förhistorisk tid och milstolpar markerade.

  Samhällsvetenskap, de lådorna ligger inte i varandra utan är byggda som en stege med de olika rättsinstanserna i en hierarkisk ordning, med högsta i toppen. Innehållet är fallstudier på rättsfall som kan vara representativa för nivån. Får det plats för lådor emellan kan det innehålla överklaganden som går igenom för prövning och sådana som inte går igenom

 • Catharina Andersson

  Jag tror att du ska ha en sak/bild i varje låda som symboliserar temat. Saken/symbolen ska analyseras tex med ett fyrfältsblad eller ROA.
  På något sätt dokumenteras diskussionen. Och eleverna går även bedömma varandra.

  Cattis

 • Maria Berg

  Attans detta missade jag, hittade din blog just nu. Skall börja undervisa bild i årskurs 6, aldrig gjort det innan och nu måste jag ha ett möte med rektorn och äska pengar…
  Tack för inspiration och att här finns att köpa saker och tips!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d