hemma,  Material,  Uppmuntran

Nytt material

Under de senaste veckorna har jag fått lite nytt material till bloggen. Det är alltid roligt att få packet men ännu roligare när det är material till bloggen. Olika saker att testa och undersöka.

Först fick jag olika pennor, kritor och stenciler från hobbybutiken Creative Company. Det är fyra stenciler som jag tänker testa att använda tillsammans med min Gelli Plate Printing till att göra lite bakgrunder för mix media eller art journal. Ska försöka stänga in mej på mitt arbetsrum någon dag denna veckan och bara leka. Kritorna som ligger på stencilerna är akvarellkritor.

 010d535ec14c7bbcc1b27613e30f607e06d013191d

Bilden här nedanför visar så mycket roligt 🙂 Överst ligger Soft Colour Stick, kritor som kan jämföras med  Gelatos. Jag var bara tvungen till att testa dem. Kritorna är krämiga och sköna att rita med. De har ett praktiskt, barnvänligt skruvstift – för att undvika färg på fingrarna som inte är helt lätt att ta av första gången. Man kan blanda dem lätt med fingrarna och det går även att använda vatten och tona ut färgerna.

Vidare finns där en av de saker som jag blev allra gladast över, dessutom den billigaste… Vaxkritor, skin colours, 8 st i olika hudfärger. Mina elever klagar alltid över att vi inte har några hudfärger. Det blir aldrig bra när de använder ljus rosa, svag orange eller brun. Nu äntligen finns det en hel färgskala så att alla kan hitta sin egen hudfärg. Dessa sak jag köpa in till skolan så att de finns tills vi börjar i augusti.

En annan nyhet för mej, kanske inte för er andra men jag hade aldrig sett det tidigare. Akvarellstift grafit 1 cm tjocka, så kul att rita blyerts och sen använda pensel och tona ut det grå. De andra produkterna är oljepastellkritor, dubbeltusch, akvarellåda, Posca pennor och en ask med Lyra Croquisset.

IMG_1844

Därefter kom ett paket från Hamelin. I paketet fanns sex olika packet med konstnärspapper.

013eff55d07f6da5c7bf1c7ef7744f5ee2e1927eb8

Det ska bli spännande att få prova så fina papperskvalitéer och se om jag kan upptäcka skillnaderna. Kommer det att märkas att strukturen och materialet är olika, eller kommer jag inte att uppfatta skillnaderna?  Det är olika vikt på de olika papperssorterna, 160, 200, 220, 290 och 300g/m2 140 lb.

  • Canson ® Moulin du Roy ® är ett akvarellpapper som produceras på en traditionell cylindermaskin, det har utseendet och känslan som ett handgjort papper. Dess 100% bomulls kvalitet ger både idealisk absorptionsförmåga och överlägsen styrka.
  • Canson ®  Montval ® Syrafritt, med utmärkt livslängd. Det är mycket lätt att använda och det går effektivt att göra korrigeringar (papperet kan tvättas med en borste).
  • Canson ®  Figueras ® är ett högkvalitets beständigt papper speciellt utformat för oljemålning.
  • Canson ® 1557 ® är ett lätt korn och syrafritt papper som lämpar sig för studier, skisser och ritning.
  • Canson ® “C” à grain ® papper är perfekt för att rita tack vare sina fina korn är varken för mjuk eller alltför framträdande. Ett allround papper som är lämplig för alla torra tekniker och för vissa våta tekniker såsom bläck och gouache.
  • Canson ® Imagine är känd för sin silkeslena struktur. Dess konsistens, absorptionskapacitet och vikt (200 g) gör det till ett idealiskt för både torra och våta tekniker, såsom gouache eller akvarell.

Så nu är det bara att sätta igång med att vara kreativ 🙂 Kommer att ta med mej en del av materialet till Spanien för att i lugn och ro njuta av  kreativt skapande (hoppas jag) 🙂

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d