Uncategorized

Det kom ett paket från ABA skol

Onsdagen den 18 mars var det läromedelsmässa i Jönköping. Där träffade jag Morgan Törnström som är säljare för ABA skol Region syd. Vi pratade en stund om deras material och jag berättade för honom om bildlärarbloggen. Han lovade att skicka några saker som jag kunde testa.IMG_1609

Eftersom jag har varit ledig under 2,5 veckor så hade paketet kommit när jag började jobba idag. Det innehöll 24 pastellfärger som man även kan använda tillsammans med vatten och pensel. Det gör färgerna så användbara. Oljepastellkrita vattenlöslig 24 färger : 2520543 

http://www.aba-skol.se/Webshop/Färg-Form/Kritor/Oljepastellkrita-vattenlöslig-24-färger

Där fanns även Gelepennor. Om jag fick bestämma skulle varje elev ha en egen förpackning. Färgstarka, mjuka och lätta att schattera med. dessutom kan man även med dessa färger använda pensel och vatten. Jag gjorde ett litet snabbt försök under åk 6 bildlektion i dag. Det slutade med att flera stod runt omkring och fick mej och jag fick lova att vi ska använda dem senare på bilden. Eleverna kunde inte hålla sina fingrar borta.😀

 

Artikelnummer:2782390

http://www.aba-skol.se/Webshop/Färg-Form/Kritor/Gel-kritor-6-färger

Några kommentarer från eleverna gällde färgerna som kom fram när man blandade blå och grön.

Waooo. Det blir turkost, det är jätte svårt att få fram! 😀

I lådan fanns också Grafitikritor. Ytterliggare en sak som föll mina sexor i smaken. De var “Goa” att hålla i och lätta att rita och skissa med.

Grafitikrita 24 st

Artikelnummer:4263240

Beskrivning: Bra för skisser och skuggning av stora ytor. 8 st avvardera 2B, 6B samt 9B. Laverbar, Ø 12 mm, längd 12 cm.

http://www.aba-skol.se/Webshop/Färg-Form/Kritor/Grafitikrita-24-st

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: