Livet,  skolan

Rocka Sockorna

Annorlunda är bra! Annorlunda är roligt!

När? Fredagen den 20 mars

Var? Bäcksakolan

Hur? Ha på dej sockor i olika färger

Varför? För att visa att du vill hylla allas våra olikheter

I dag har vi pratat om Rocka sockor och Downsyndrom. Jag visade även denna Grej of the day V. 12 Nr 30 Lika och unika som Karin Robertsson lagt upp i Facebookgruppen Grej of the day.  Eleverna kommer även under veckan att måla sockor i olika mönster och färger. Ser fram emot att få visa er dem senare. Längre fram i veckan kommer vi även att visa detta klipp från i går på Nyhetsmorgon.

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/nathea-ville-hylla-systern-med-down-syndrom-kampanjen-nu-n%C3%A5tt-regeringen-3088112

Var med ni andra på era skolor!

“Jag heter Nathea och jag vill utmana alla skolor och alla arbetsplatser (och alla andra som vill)! Hjälp mig visa att det är bra att vara annorlunda! Fredagen 20 mars vill jag att vi ska hjälpas åt att hylla våra olikheter. Jag vill att andra också ska förstå hur roligt det är med annorlunda.

Jag är tio år och min storasyster Noelle har downs syndrom. Min syster är annorlunda. Och hon är världens bästa storasyster. Jag är stolt över Noelle, hon är rolig. Jag blir ledsen när jag hör fula ord om andra människor.

Nu gör vi skolan och världen mer färgglad och mer kärleksfull!
Hjälp mig göra den här skoldagen till en rolig dag full av färger!
Hjälp mig fylla FB och Instagram med fötter i regnbågens alla färger!
Dra på dig olika sockor du också och dela detta till alla du känner!
Alla är välkomna att vara med!

Hälsningar Nathea Anemyr
genom mamma Erica Rinaldo

#rockasockorna

Läs mer om World Down Syndrome Day som firas 21 mars (eftersom det är en lördag så börjar vi redan på fredagen så skolor och arbetsplatser kan vara med):”
www.worlddownsyndromeday.o

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: