Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Lektionstips,  Månadens konstnär,  skolan

Månadens konstnär i april FRIDA KAHLO

Under april månad kommer vi att arbeta med Frida Kahlo. Hon hette egentligen Magdalena Carmen Frieda[ Kahlo y Calderón, född 6 juli 1907 i Coyoacán, Mexiko City, död 13 juli 1954 i Coyoacán, Mexiko City, var en mexikansk konstnär. Frida ändrade sitt födelsedatum till 1910 så att hon skulle bli årsbarn med den mexikanska revolutionen. Frida Kahlo visade tidigt intresse för konst, men det var först sedan hon 1925 råkat ut för en trafikolycka och blivit sängliggande som hon började måla. Läs mer här…

IMG_2448

6 kommentarer

 • Anette Appelqvist

  Hej!
  Vill bara säga vilken fantastisk blogg du har! Alltid lika spännande, inspirerande och givande att läsa och se vad du och dina elever arbetar med. Hoppas det är okej att jag “tar” några idéer och omsätter till mitt eget.

  Mvh
  Anette Appelqvist, bildlärare åk 2-6 i Västervik

  • Åsa

   Anette, tack så jättemycket 😊 jag bli bara glad om du hittar något du vill arbeta med. Skicka gärna bilder på hur det gick så kan jag lägga upp dem på min blogg. Åsa

 • Mrs D

  Hej,
  Jag tänkte fråga dig en fråga angående “månadens konstnär”. Jag träffar mina elever (åk 4 och 5) bara en gång i veckan och jag skulle vilja introducera månadens konstnär, men vet ej riktigt hur jag ska planera. Hur många lektionstimmar siktar du på att det tar att arbeta kring “månadens konstnär”?
  Vänligen Mrs D

  • Åsa

   Jag brukar lägga 40 min på genomgång sv konstnären, någon film och evt titta på en tavla. Därefter genomgång av en uppgift som anpassa till den konstnärens stil. Kanske 2-3 veckor beroende på hur långa lektioner.

  • Åsa

   Tack för din kommentar!
   Jag ber om ursäkt för mitt slarvfel jag gjorde för lite mer än 8 år sedan.. Hade du läst raden nedanför hade du sett att stavningen är korrekt. Nu är det ändrat.
   Hur du kan avgöra om jag gör källkontroll på ett stavfel? Har du varit inne och läst mina inlägg i övrigt?

   PS… Jag har dyslexi, stavningskontrollen klarar inte att korrigera alla fel.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d