Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  Lektionstips,  skolan

I dag kom ett nytt paket från Creativ Company

Det känns som julafton när det anländer paket med nya material som man kan använda på så många nya sätt.

I dag kom det paket från Creativ Company. Fyllt med roliga saker att vara kreativ med.  I paketet fanns följande artiklar:

A-color akrylfärg, mixade färger, Metallic, 15×500 ml  Så kul att kunna måla med metallicfärg. Kan tänka mej att lite motiv i Gustav Klimt stil skulle kunna passa till dessa.

Neocolor II, tjocklek 8 mm, mixade färger,  5×10 st. En ny bekantskap för mej är akvarellkrita. Har tidigare målar mycket med vanliga akvarellfärger och med akvarellpennor. Tänker mej att det är enkelt att skapa målningar på temat färglära när eleverna kan målar och blandar dem med varandra och med vatten. Måste prova detta när jag ska göra konstens grunder nr 4 som handlar om färger.

3D-Puff liner, mixade färger, 12×33 ml  Synd att vi inte hade dessa färger när vi började måla Hundertwasser husen i åk 5. Det hade varit så fräckt med linjer på målningarna  som puffade ut precis som det ser ut på de hus som han har ritat. Får se om jag kan låta några av eleverna lägga på färglinjer som vi sen kan värma med vår värmepistol. Återkommer under åk 5 med bilder på detta.

page

Lager-på-lager stans, dia. 25+49+75 mm, Rund, 3 mixade Jag har hittat en underbar bildlektion där jag ska testa dessa puchar. http://www.pinterest.com/pin/252834966554653570/

Gallery torrpastel, tjocklek 1 cm, mixade färger, 12 mixade Började måla lite med torrpastell i julas i min Art Journal. Det är verkligen ett roligt sätt att måla. Känslan av att kunna färglägga och sudda ut färgerna så att de tonar i och ut ur varandra är fantastisk. För egen del föredrar jag torrpastell framför vanlig oljepastell. Men det är viktigt att spruta lite fixativ på bilden när den är färdig.

Mosaikskärare, som gör det lite enklare att skära i glas. samt Mosaikfiller.

page 2Nu väntar roliga dagar i bildsalen då vi ska testa det nya materialet. Återkommer här på bloggen och visar var vi kommer att använda det till samt hur vi tycker att materialet fungerar.

http://www.cchobby.se/

 

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d