Åk 3,  bildlektion,  Lektionstips,  Pyssel och papp,  skolan

Happy Mais

I torsdags fick jag ett paket från företaget EKOKUL http://www.ekokul.se/.

I det fanns tre förpackningar med Happy Mais.

IMG_2386

På deras hemsida kan man läsa följande:

“Happy Mais, den helt ekologiska leksaken

Glad av majs blir man definitivt! Happy Mais är den helt ekologiska leksaken. Ett helt nytt, kreativt byggmaterial, gjort av Mater-Bi, baserat på majsstärkelse och helt biologiskt nedbrytbart. Det innebär att du kan slänga Happy Mais på komposten när det är förbrukat. Det är färgat med milda och helt ofarliga livsmedelsfärger. Helt enkelt det bästa pyssel för barn du kan tänka dig.

Fukta bitarna mycket lätt mot en svamp och de ”klistrar” fast vid varandra. Du kan skära, forma och sätta ihop Happy Mais hur du vill. Läs mer om hur du gör här.Bygg hus, flygplan, gubbar, blommor, djur, fantasifigurer, dekorationer. Inget kladd, inget krångel, bara kul!”    http://www.ekokul.se/happy-mais/

Själv har jag inte använt eller sett detta material tidigare. Det ser ut som stora och färgglada ostbågar.

IMG_2387Det ska bli spännande att få använda det tillsammans med eleverna i åk 3. Vi har planerat en pysseldag,  inför påsken. Som en del av den dagen kommer vi att ”bygga” ett vårlandskap med HAPPY MAIS. Eventuellt letar vi fram en av de gamla ”Sandlådorna” som finns i skolans förråd och sår lite gräs till vårt landskap. Bilder från vår pysseldag kommer i v 15.

LGR 11

Centralt innehåll
I årskurs 1–3
Bildframställning
• Framställning av berättande bilder, till exempel sagobilder.
•  modellering och konstruktion.

Redskap för bildframställning
• Olika element som bygger upp en bild: färg, form, linje, yta samt för- och bakgrund.
• Några verktyg för  modellering och konstruktioner och hur dessa benämns.
• Plana och formbara material, till exempel papper, lera, gips och naturmaterial och hur dessa kan användas i olika bildarbeten.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: