Bedömning,  Lektionstips,  skolan,  Uppmuntran

Hur bedömer man i bilden?

Är hemma från skolan i dag, då jag inte mår 100 eller inte 50… Sitter i min fåtölj och arbetar ändå som de flesta lärare gör på sin lediga dag eller när de är hemma och sjuka. Tiden räcker aldrig till att göra det där extra när man arbetar.

I höstas var första gången jag satte betyg, bedömningar har man alltid gjort men betyg kändes så “stort”. Insåg att jag behöver bli säkrare i min bedömarkompetens. Trots att jag läst “Betyg och bedömning” 7,5 hp i jönlöping för 1½ år sedan så behöver jag praktisk träning.

Vår musiklärare på skolan och jag resonerade om det här med bedömning. Hur mycket tid ska det få ta? Om man träffar vissa elever 40 min i veckan. Hur mycket ska då går till undervisning av nya moment, arbete med detsamma och hur mycket tid ska var bedömning under dessa 40 min. När lektionen är slut ska det plockas i ordning och plockas fram för nästa klass. Några timmar senare är det svårt att komma ihåg vem som gjorde vad. Bedömningen får inte ta för stor plats för då blir det ingen undervisning men ändå…

Har i dag gjort en affisch för enkel bedömning i bilden. Hamburger målen originalet kommer från bloggen du hittar här,  http://ogsleaderinme.blogspot.se/

hamburgare 3 hamburgare 2 - Kopiahamburgare 1 - Kopiahamburgare

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: