Åk 3,  åk 4,  åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Lektionstips,  Månadens konstnär

Månadens konstnär januari 2014

Välkomna tillbaka till en ny termin.

Bildläraren har haft jullov och därför har det varit stilla och tyst här, men nu är vi ingång igen 🙂

Januari månads konstnär är Edward Munch. Jag ger eleverna lite kortfattad information om konstnären och hans konst. Eleverna får ett litet faktablad och en bild på ett av hans konstverk att klistra in i sin skissbok. Jag visar dem även ett Youtubeklipp som visar en mångfald av hans olika konstverk. När vi tittar på Edward Munchs kändaste tavla Skriet så gör vi också en enkel bildanalys.Som lite kuriosa berättar jag om de olika stölderna av de fyra “Skriet-tavlorna”. Läs mer här…

IMG_1608

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: