åk 5,  åk 6,  bildlektion,  Uppmuntran

Elevrespons från temat känslor.

Jag måste få dela med mej av lite av elevernas utvärdering när det gäller “Temat Känslor”. Vi arbetade med temat i åk 5 och 6 under 5-6 veckor och avslutade med ett vernissage. Du kan se mer om det under deras flikar.

Jag sitter här hemma och läser igenom deras självvärdering och blir förundrad och lycklig.

Flicka åk 5:  För mej betyder tavlan mer en bara en tavla, jag känner kärlek inom mej när vi jobbade med tavlan. Så typ jag kände vad kärlek är. Utan kärlek är du ensam men med kärlek så känner jag att jag inte är ensam och jag vet att det finns människor som älskar mej.

Flicka åk 5:  Tavlan betyder väldigt mycket för mej, jag älskade verkligen att göra detta, var som en dröm! Att få använda sin kreativitet. Att måla känslor är inte helt lätt, men en rolig utmaning.

Pojke åk 5 :  Jag har lärt mej att vara fokuserad. 

Pojke åk 5:  Jag har lärt mig att rita betre och att sammarbeta betre.

Flicka åk 5:  Jag har lärt mig att verkligen säga vad jag tycker och tänker.

Flicka åk 5: Jag har lärt mig att lyssna ännu bättre på kompisarna.

Pojke åk 5: Det har fungerat bra ibland. För varje fel vi gjorde blev det bara bättre och bättre.

Flicka åk 5: Jag har lärt mig att alla ser på tavlan på olika sätt och att man kan använda många saker för att visa en känsla.

Pojke åk 5: Att om man inte pratar så blir arbetet bättre för då lägger man konsentrationen på arbetet.

Pojke åk 6: Detta var jättekul att få måla en stor tavla i en grupp var det bästa.

Pojke åk 6: Ganska kul ibland kan det vara svårt och jobbigt. När man ska byta färg och måla på färg.

Flicka åk 6: Det är ju temat “sorg/ledsen” och jag har kommit på de mesta sorgliga meningarna och jag älskar sånt. Tavlan betyder mycket för mej. Att himlen är tung av sorg, regnbågens färg tynar bort och invånarnas ord suddas bort. 

Pojke åk : 6 Den betyder rätt mycket för mej för jag tycker att vi gjort ett bra jobb.

BILDLÄRAREN 53 år: Detta har nog varit ett av de roligaste projekten jag har jobbat med! Framförallt att se våra SVA-elever. De har fått ett ytterligare “språk” att uttrycka sig på. Vi har ca 60% SVA-elever på skola så det är en stor procent. De allra flesta har arbetat självständigt och haft så mycket tankar och idéer. För min egen del skulle jag gärna fördubbla tiden i varje årskurs med bild för att ge eleverna mer tid att utveckla sina skapande sidor. Så tacksam för mitt arbete!!! 🙂

Här kommer de utvärderingar och matriser som jag har använt till eleverna. Matrisen har jag lånat från; Cecilia Elfving, Navet, Örebro – http://www.lektion.se

Omdöme i Bild Känslor      Matris for bild ak 5 och 6 v 43

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d